Watch Claire Foy: ”Enklaste sättet att sänka en kvinna är att stämpla henne som sexgalen” – Sweden Trending News

“Watch Sweden newest breaking Trending News headlines video online”

Watch Claire Foy: ”Enklaste sättet att sänka en kvinna är att stämpla henne som sexgalen” – Sweden Trending News Youtube HD Video Online


Privata sexvideor och erotiska foton tycks vara ett av vårens teman i film- och tv-världen. Inom kort blir det svensk biopremiär för den rumänska Guldbjörnsvinnaren ”Dangerous luck banging or loony porn”, ett satiriskt drama om moraliskt hyckleri där en lärarinna som tar strid för sin rätt until njutning efter att en sexvideo har läckt ut på nätet. Om ett par veckor är det även premiär för tv-serien ”Pam & Tommy” (Disney+) som kretsar kring den famösa sexvideon med – och i regi av – paret Pamela Anderson och Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee beneath deras smekmånad i mitten av 90-talet.

På lördagskvällen den 15/1, är det premiär för ”En brittisk skandal” – andra delen i BBC:s antologiserie som inleddes med den underhållande dramakomedin ”En engelsk skandal” som kretsade kring en mordkomplott på 70-talet då en homosexuell toppolitiker (spelad av Hugh Grant) som utsattes för utpressning av sin tidigare älskare (Ben Whishaw).

Watch Claire Foy: ”Enklaste sättet att sänka en kvinna är att stämpla henne som sexgalen” – Sweden Trending News

Politikern Jeremy Thorpe (Hugh Grant) och Norman Scott (Ben Whishaw) i ”En engelsk skandal”.

Foto: © 2017 Blueprint

Nu vänds strålkastarljuset mot den skandalomsusade skilsmässan mellan hertigen (Paul Bettany) och hertiginnan av Argyll (Claire Foy) som utspelade sig inför öppen ridå 1963. I rättsalen använde hertigen bland annat ett stulet sexfoto som visar hans hustru på knä medan hon tillfredställer en oidentifierad älskare.

Claire Foy menar att detta var ett historiskt skolexempel på så kallad ”slutshaming” – att trycka ner en annan individual genom att få dem att skämmas över sitt sexuella beteende.

– Den allra enklaste genvägen för att sänka en kvinna är att stämpla henne som sexgalen eller ”okvinnlig”, säger den brittiska stjärnan på ett zoommöte inför lördagens premiär.

– Det är också det allra äldsta tricket när det handlar om att skandalisera kvinnor och har använts sedan de brukade bränna oss på bål som häxor. Därför har skandalen kring paret Argyll  mycket att lära oss om hur vi dömer andra, om synen på sexualitet och hur vi beter oss mot varandra – ämnen som tycks vara viktigare än någonsin, säger Foy.

Claire Foy har visserligen spelat den unga drottning Elizabeth beneath åren 1952 until 1964 i de två första säsongerna av ”The crown”. Ändå hade hon noll koll på dåtidens superkändis Margaret Campbell, än mindre den ökända skilsmässan mellan paret Argyll som skakade öriket i början av 1960-talet.

Överklassparet träffades första gången på tåget från London until Paris i 50-talets gryning. Efter smekmånaden blev deras romans mer nöd än lust. I takt med att hertigen Ian Douglas Campbells alkoholmissbruk tilltog vittrade deras dysfunktionella äktenskap sönder, bit för bit, beneath tio års tid.

Paul Bettany och Claire Foy som Ian Campbell och Margaret Campbell i ”En brittisk skandal”.

Paul Bettany och Claire Foy som Ian Campbell och Margaret Campbell i ”En brittisk skandal”.

Foto: Nick Wall /Amazon/BBC/Sony Photos Tv

Den tragiska kulmen på deras relation blev den ökända skilsmässan som gått until den brittiska historien som den kanske smutsigaste någonsin. Förutom att använda det stulna sexfotot som bevismaterial, anklagade hertigen sin hustru för stöld, drogmissbruk och att hon hade varit otrogen med 88 älskare.

– På grund av det där fotot och alla rykten så var det som om många ville att Margaret skulle vara överdrivet sexuell, en ”syndig slampa”. Inte minst de många manliga författare som skrivit biografier om henne – de har varit som ett slags fönstertittare som verkligen njutit av de mer oanständiga delarna i berättelsen om henne, säger Claire Foy och tar död på myterna.

– I verkligheten var Margaret varken fräck, kokett eller sexuellt utmanande. Snarare en väldigt typisk engelsk överklasskvinna som njöt av intercourse. Det är fascinerande att folks har så svårt att få ihop detta, säger hon.

Bild 1 av 3
Margaret Campbell (1912-1993) 1991.

Foto: Allan warren/Alamy Inventory Photograph

Bild 2 av 3
Margaret Campbell ((1912–1993) cirka 1935.

Foto: Alamy

Bild 3 av 3
Margaret Campbell, Hertiginna av Argyll tillsammans med författaren Barbara Cartland.

Foto: Keystone Press / Alamy Inventory Photograph


Den brittiska skådespelaren var mest fängslad av ”Neglect not: The autobiography of Margaret, Duchess of Argyll” (1975) som bygger på Margarets egen berättelse. Claire Foy lyckades until och med få lyssna på intervjubanden med Margaret Campbell som gjordes av bokens spökskrivare.

– När hon här fick tillfälle att berätta om sitt liv ur sitt eget perspektiv så pratade hon varken om sina sexuella bedrifter eller om skilsmässan, förutom några väl valda passager, haha. Och på det stora hela är hennes livshistoria helt extraordinär, säger Claire Foy.

När jag frågar henne vad som var den största utmaningen med rollen, svarar hon blixtsnabbt:

– Mina egna fördomar! Mitt eget dömande är alltid det största hindret när jag försöker att förstå och tränga in i psyket hos en rollfigur. I grunden handlar det om att jag inte vill erkänna att jag också bär på vissa av de där sidorna som jag ogillar.

– Jag hade fördomar mot att Margaret var så privilegierad, ofta ytlig och tillgjord. Dessutom ljög hon lika ofta som andra dricker te och vägrade ta ett nej. Ofta var hon en ganska osympatisk individual vilket gjorde att jag until en början verkligen hade svårt att engagera mig – även om hon var väldigt rolig med slagfärdiga replikera.

– Males jag insåg att det var intressant att försöka förstå varifrån hon kommer och hur hennes hjärna egentligen fungerade. I viss mån handlar skådespeleri om att hjärntvätta sig själv så att rollfigurens beteende blir något helt normalt, säger Claire Foy och tillägger för säkerhets cranium:

– Males oavsett vad som hade hänt så kan ingen behöva utsättas för den behandling som hon tvingades genomgå. Det var som en häxprocess där hon blev fullständigt hudflängd i pressen, demoniserad och förtalad. Det var helt enkelt tidernas karaktärsmord.

Margaret Campbell (Claire Foy) i rättssalen 1963.

Margaret Campbell (Claire Foy) i rättssalen 1963.

Foto: Nick Wall/Amazon/BBC/Sony Photos Tv

Foy tycker att serien sätter strålkastarljuset mot de absurda lagarna som var stiftade av män until männens fördel, inte minst vad gäller våld i nära relationer.

– Att bruka våld mot sin hustru ansågs vara en äktenskaplig rättighet för mannen, inte kvinnan. Det är helt absurt att det blev förbjudet att slå sin fru först i slutet på 1970-talet!

Until skillnad från den mer charmigt skojfriska dramakomedin ”En engelsk skandal” har ”En brittisk skandal” en mer mörk och allvarlig grundton. Serien har regisserats av norska Anne Sewitsky (”Blissful glad”, ”Black mirror”). Foy menar att det var en fördel att serien regisserades av någon som har en utomståendes blick.

– Jag tycker att Anne är lysande och hade en sund respektlöshet inför det brittiska klassystemet. Hon har också ett väldigt skandinaviskt temperament i sitt sätt att närma sig orättvisor och ville inte att serien skulle försöka vara för rolig eller ta saker med en klackspark. Kärnan i berättelsen skulle handla om våldet och det toxiska i relationen mellan könen, säger Claire Foy.

Den brittiska skådespelaren menar att den skandalfixerade antologiserien fungerar som ett slags lackmustest för dagens samhällskultur.

– Genom att skildra historiska ”skandaler” för en fashionable publik kan man se om de fortfarande känns relevanta. Därmed får man ett hum om i vilken mån samhället har förändrats – eller inte har förändrats. Förutom att berätta intressanta historier är detta hela poängen med serien.

”En brittisk skandal” finns att strömma på SVT Play. Det första avsnittet visas i SVT1, lördag den 15/1, kl. 21.00. Även ”En engelsk skandal” (2018) med Hugh Grant går att strömma på SVT Play.

Här är veckans bästa strömningstips

Högsta betyg until skandaldrama med Hugh Grant

Claire Foy som Drottning Elizabeth II i första säsongen av ”The crown”.

Claire Foy som Drottning Elizabeth II i första säsongen av ”The crown”.

Foto: Netflix

Watch Claire Foy: ”Enklaste sättet att sänka en kvinna är att stämpla henne som sexgalen” – Click on for Learn Full News Story


“We replace frequently Sweden Latest Breaking News Headlines right here. We replace(2022-01-15 22:06:59) this information headline from News official web site – www.dn.se.”

Common Search:

#Claire #Foy #Enklaste #sättet #att #sänka #kvinna #är #att #stämpla #henne #som #sexgalen

Learn Extra from:

“Subscribe To Our Newsletters for Latest Breaking News, We each day replace newest Sweden News Trends reminiscent of politics, enterprise, finance, know-how, leisure, films, sports activities, soccer, cricket and different prime tales.”

Total
0
Share